Dream BIG, Start Small, Act Now !

Blog

#WhatAYear - 2016

Posted by Azim Azman on December 29, 2016 at 3:00 AM Comments comments (0)


2016 coming to it's end. It has been a great year for me. It has been a new journey as I came back to continue my study after 1 semester break I took in 2015. I might not say it's a perfect year, but I can say it's better than 2015. Some of great achievements in my 2016 I made in this compilation video, check it out.


You need Adobe Flash Player to view this content.

 


Some of the achievements are:

- Joining Toastmasters Club(Public Speaking)
- Winning first runner up in an idea pitching contest
- Passing my exams
- Handling 2 events


Approaching this 2017, many things can happen. You may not able to control all that will happen, but you can control how you think and react to the situations. To more bigger achievements, work harder and wish you all more happiness and success. 

Thank you for reading. Follow me on my twitter and instagram @azimazman4. 

Happy 2017 guys!



Another Video From Annual Dinner!

Posted by Azim Azman on December 13, 2014 at 9:15 AM Comments comments (0)


ENJOY ! ! !

You need Adobe Flash Player to view this content.


P/S: Credit to my friend who made this video, subscribe to his channel. :)


VIDEO: APAcS Annual Dinner Teaser 2014.

Posted by Azim Azman on August 21, 2014 at 11:40 AM Comments comments (2)


Hi guys, it's been awhile now. Haha. Alhamdulillah, I'm doing great. Great business,study n fitness, how about u guys? 

So, it's my new project with my friends in UiTM Shah Alam here. Project ni pon dapat tiba2 je, sbab kawan aku nama Megat invite aku untuk sertai team dia. Project ni untuk our faculti akauntan profesional here, kalau nama singkatan atau kiteorang panggil APAcS. Sebelum ni pun aku ada buat jugak satu project for our persatuan, u guys can check it out HERE. So, project kali ni kena buat video promote for our annual dinner.

Event dinner ni antara event yang tbesar gak y students tggu2. Tapi malang tahun lepas xdapat wat sebab masalah2 tertentu. Alhamdulillah tahun ni APAcS comittee bjaya untuk buat balik event tbesar ni. Alhamdulillah.

Aku bbesar hati sangat dapat bantu diorang. N aku jugak bersyukur sgt dapat team yang bagus untuk jayakan project ni. Alhamdulillah. :) Paling xboleh belah, video ni ditayangkan kat TV besar kat lobby fakulti selama sminggu sebelum event. Haha. Setiap kali aku tengok msti nak tgelak. Without furthermoreeee... here's the video. Check it out !


You need Adobe Flash Player to view this content.



P/S: Kalau korang ada youtube akaun, jgak lupa LIKE, COMMENT & SHARE. Thanks guys !!! :-)


Video Of The Year. APACS: Lectures' Day 2014 Gimmick

Posted by Azim Azman on April 12, 2014 at 10:05 PM Comments comments (0)


	Assalamualaikum guys, apa khabar? Hari jumaat lepas persatuan akaun profesional UiTM Shah Alam, APACS ada watkan lectures' day  untuk pensyarah2 n students untuk mingle2 sekali. Very good event.  Sangat2 bagus untuk kuatkan relationship antara pensyarah dan pelajar.  :-)





Banyak bende yang memorable untuk aku ingat dalam event ni. Salah satu yang aku xleh lupa ialah pgalaman wat video dengan kawan aku Ahsan dalam masa yang very2 limited. Haha. Cerita yer bermula masa kawan aku ni ditugaskan untuk wat video gimik untuk event ni. So hero dia sepatut yer project director dia. 

So, aku discuss jela dengan dia malam sebelum yer untuk bagi idea suma, bincang sampai kul 1 pagi beb, dapat laa banyak idea yang bagi aku ok dan menarik laaa. Keesokkan yer rancang nak shooot video, so suma ready, aku support je. Haha. Petang yer dapat berita projek director dia sebok sgt, xsempat nak belakon jadi hero dia. So, sape yang nak jadi hero dia ni ?? HAHA.

Last2 kawan aku yang tu jugak kena jadi hero. Haha. Aku layan jela, tengok2 aku pon kena belakon gak. Walawei. Petang tu lepas aku habis kelas terus kiteorang rakam 2 scene. Malam dia yer punya laa aku xsmangat nk wat, alhamdulillah kawan aku tu xputus asa n teruskan. Alhamdulillah everything went well at last. Aku n dia jugak rancang wat our batch bbq event of the year tahun lepas. 

Here's the video. Enjoy guys. :) 

You need Adobe Flash Player to view this content.



P/s: More projects coming !!


ACCA CIMA BBQ Event Of The Year.

Posted by Azim Azman on October 6, 2013 at 5:45 AM Comments comments (0)


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah yang dah permudahkan team n aku untuk handle BBQ of the year bagi batch kiteorang Jun 2011 pada 4/10/2013 yang lepas. Event ni tak sesenang disangka, aku ingat lagi aku discuss dengan kawan aku, Ahsan tentang niat kiteorang untuk uruskan BBQ ini sebulan sebelum kiteorang handle event ni. 



Bincang sambil pekena Mocha Ais ! :) So,bende pertama yang kiteorang buat ialah kumpulkan team untuk handle BBQ ni. Sorang keje xjadi !



Perjumpaan pertama kiteorang.



Our second meeting. So we come out with satu team untuk jayakan event ni ! Work in team sangat chalenging, sebab kite berkerja dgn ramai individu, tapi aku banyak belajar dari 2. Jim Rohn ada kata " Don't wish it was easier, wish you were better." Nepoleon Hill dalam buku dia Think and Grow Rich myuruh kite bukan saja belajar akedemik, tapi belajar handle orang2 yang ada skills untuk capai matlamat group ! Bila bincang ni bnyak idea yang kiteorang dapat, alhamdulillah. 

                                 

You need Adobe Flash Player to view this content.

    

We come out dengan buat video n poster ! Video by Ahsan and poster by Salam, good job from both of them !

Rancang punya rancang, promote punya promote, hari event pon nak dekat, tapi kiteorang xdpt confirmation yang mgalakkan. Kiteorang adakan perbincangan lagi n buat apa yang kiteorang boleh untuk pastikan ramai yang dapat hadirkan diri kat event ni. Kite jumpa diorang dekat fakulti, kelas, dengan dekat futsal sekali pon kiteorang turun, aku yang xpndai main futsal pon turun untuk galakkan diorang datang. Hahaha. 


We do it BIG ! ! !



The video montage HERE! The result was great, after all the hard works from the team, it was worth every effort we put ! Lebih 50 orang dari batch kiteorang dapat datang ! Makanan pun sedap-sedap, kite ada ayam, spagheti, kerang, sosej n paling best kambing ! ! This is the best time of my life and I'm giving this oppurtunity to really go out there, and serve. Thank you, God bless !